Защо бързите кредити са все по популярни

Старата поговорка е, че истинските приятели се създават, когато са бедни. Със сигурност обаче те не могат да бъдат намерени в банка. Банкерите използват различни трикове и залагат много сложни капани, само и само да изстискат клиента като „лимон“, поради тази причина бързите кредити, стават все по-популярни.

За какво трябва да бъдете внимателни?

Надеждата, че банката ще се погрижи за своите редовни клиенти, е – извинете за откровеността – глупаво. Не мога да разбера хора, които например в продължение на 20 години имат сметка в една банка, плащат ужасни суми за поддържане на сметка, но не виждат необходимостта да променят това състояние на нещата, например използвайки услугите на бързи кредити.

Изкушение с ниска вноска по кредита

Това е може би най-използваният трик. Просто погледнете рекламите за различни заеми и кредити, които обещават много ниска месечна вноска в замяна на получаване на голяма финансова инжекция. Кога банка може да предложи много ниска вноска по кредита? Едва когато намали маржа си – тоест какво печели. Сега помислете за това. Банката благотворителна ли е и просто така, по прищявка, ще предложи ли на клиента невероятно нисък марж? Разбира се, че е абсурдно. Ниският марж е ефективна примамка за клиентите, поради което банките са склонни да го използват, но в същото време трябва да се погрижат за техния икономически интерес.

При нужда от бърз кредит до заплата или на вноски e-cash.bg е едно добро решение за Вас.

Банката ще го плати с комисионна . Тук оформлението е непроменено:

  • Нисък марж -> висока комисионна
  • Без комисионна -> висок марж

Възможно предсрочно погасяване на заема

Никога не трябва да поемате задължение за цялото времетраене на договора. По-добре да наложите план за предсрочно погасяване, защото той е по-изгоден. Колкото по-кратко изплащаме заема, толкова по-малко ни струва.

Дори ако кредитополучателят не може да си позволи да остави настрана сумата, позволяваща изцяло предсрочно изплащане на кредита, винаги си струва поне да го надплати. Дори малките суми са от значение.