Как да изберем мебели за баня

Банята е мястото, където изхвърляме мръсотията, негативната е енергия натрупана през деня и от вън, тонизираме се и презареждаме наново силите си. Това помещение от дома, както и всяка друго трябва да е обзаведено с вкус, усет и стил, нищо, че не е мястото, където прекарваме много време.

Наред с това, преди да се впуснем в подбор на мебели за баня, трябва да обърнем внимание на факта, че банята се цапа най-много, в нея микробите и бактериите са десетки пъти повече от всяка друга част в дома ни, а освен това силните препарати, капките вода от течовете оставят видими, трайни и неприятни следи. Всичко това може да бъде преодоляно с правилен подбор на обзавеждане на баня.

Ясно е, че всяка баня притежава мивка, тоалетна чиния и бойлер, всичко останало може да е допълнение. За да се чувствате комфортно във вашите мокри помещения предвидете шкаф с огледало за всички дребни шишенца и джунджурийки; шкаф за кърпи за забърсване, препарати, гумени ръкавици, тоалетната хартия и т.н. Закачалката за хавлиени кърпи, както и шкафа за такива също трябва да е на лице. Завеса, поставка за чашки, четки и паста за зъби; душ кабината или ваната, ако има такива. Всичко това трябва да се поддържа в блестящ безупречен вид, а на всеки домакин е ясно, колко трудно постижимо е. За целта изберете обзавеждане за баня, което да е с гладки повърхности. В гравираното стъкло или фаянс има изключително много стил и красота, но с времето почистването на вдлъбнатите места става все по-трудно. Тогава красотата е заменена със запълнени от плесен, мухъл и варовик вдлъбнатини.

Хигиенизирането на баня и тоалетна, трябва да се извършва поне един път седмично, като и след всяко използване на душ кабината или ваната. Парите е добре да се отстраняват с вентилация и подсушаване. Така по мебелите в мокрото помещение няма да се натрупат капки и размазани форми.