Как да получа спешна финансова помощ?

Търсенето на спешна финансова помощ би могло да възникне по какви ли не причини – от покриване на ежедневни разходи до заплата, през набавянето на пари за възникнал неотложен ремонт, до нуждата от бързи пари за лечение. Разбира се, има една категория разходи за развлечения, при която също може да се нуждаете от набавянето на бързи пари, но тя не е предмет на настоящия материал. Как да получа спешна финансова помощ е въпросът, отговорът на който търсим тук. В условията на извънредна ситуация, най-честите хрумвания за набавяне на нужните средства са основно две:

Заем от роднини или близки

Да се обърнем към свой близък приятел или роднина при нужда от финансова подкрепа е съвсем нормално. Голямо предимство при този тип усвояване пари на заем е цялостният процес по връщането на заетите пари – близки приятели или роднини едва ли ще ви искат лихва за дадените пари, а и надали ще ви ангажират с някакви срокове за връщане. На практика, тук не се обвързвате с никакви условия на база договори и т.н., освен “дадената дума”.

Сред отрицателните черти на този тип финансова помощ се открояват невъзможността за погасяване на малки месечни вноски – добрите нрави предполагат връщане на цялата сума при първа възможност. Съществува и риск от разваляне на добрите ви отношения с роднини или приятели – при невъзможност за връщане на парите навреме често възникват конфликти, които оставят трайни последствия в междуличностните ви отношения. Не на последно място си струва да отбележим, че нерядко хората от обкръжението ви са в не по-малко затруднено финансово положение от вас самите и могат да ви откажат поисканата помощ.

 

Финансова помощ от кредитираща компания

Днес тегленето на бързи кредити е един от най-сигурните начини да покриете непредвидените си разходи. С услугата за усвояване на кредит онлайн редица потребители у нас получават спешна финансова помощ буквално за няколко часа. Условията за кандидатстване и усвояване на бързи пари е изключително лесна – нужни са ви данни от лична карта, актуален телефонен номер, банкова сметка (в случай на усвояване на парите в брой не е необходима). Сумите, които фирмите за  бързи кредити могат да осигурят на своите клиенти, са от 100 до няколко хиляди лева, обикновено със срок на връщане от няколко месеца до една година. Усвоените суми са с фиксиран лихвен процент и калкулирани такси и комисионни в месечната ви вноска по заема.

Разбира се, получавайки заем от кредитираща компания, няма как да избегнете споменатите такси и лихви – фактори, които оскъпяват допълнително вашия заем. При просрочване на вашите задължения и продължително необслужване на кредита ви се начисляват допълнителни лихви и произтичащи от тях неблагорпиятни за кредитополучателя ситуации, които не бива да допускате. Не забравяйте, че усвояването на бързи кредити от кредитираща компания е обвързано с договорни условия, с които се съгласявате с подписа си (електронно или не) и следва да изпълнявате стриктно.