Колко бързо и как мога да получа кредит за кола?

Бързи заеми onlineЗнаете ли, че можете да получите заем за кола дори за 15 минути? Проверихме колко време е необходимо на отделните банки за обработка на заявлението и издаване на решение за отпускане на заем.

Можете да финансирате покупката на автомобил от собствени средства. Ако обаче не искате да харчите повече пари наведнъж и да се лишавате от спестявания, можете да използвате финансиране, предлагано от банки. Една от наличните опции е заем за кола. Проверете какво трябва да знаете за него.

Заем за кола – определение

Намерихме просто определение за кредит за кола на уебсайта на Централната статистическа служба. Според него заем за кола е заем за закупуване на ново или употребявано транспортно средство, което има валидно удостоверение за регистрация. Гаранцията е прехвърляне, записано в сертификата за регистрация. Заслужава да се отбележи веднага, че:

  • Заемът за кола е продукт със специално предназначение – той може да се използва за закупуване на ново или употребявано превозно средство (напр. Кола, мотоциклет, квадроциклет).
  • Договорът за заем на автомобил трябва да бъде в писмена форма и да посочва целта, за която ще бъдат похарчени парите (договорът трябва да посочва кредитираните данни за превозното средство, включително неговата марка, модел, година на производство, номер на шасито или вид гориво).
  • Заемът за кола е свързан с обезпечение на кредитираното превозно средство.

Какво друго трябва да знаете за заем за кола?

  • Преди банката да ви отпусне заем за кола, тя ще провери вашата кредитоспособност.
  • Можете да погасите заем за кола до 10 години (в случай на заем за употребяван автомобил, срокът за изплащане на заема може да зависи от възрастта на автомобила. Банката може например да кредитира покупката на автомобили не по-стари от 10 години и колата не може да е по-стара от например 15 години).
  • Можете да вземете назаем до 100% от цената на автомобила, който купувате. Можете обаче да финансирате част от разходите за покупка със собствени средства. В този случай вноската ще бъде по-ниска (защото ще вземете по-малък заем). Лихвеният процент също може да бъде по-нисък.