Стартиране на собствен бизнес без кредит 

Няма точна рецепта как да стартирате бизнеса си, има обаче явна връзка между желанието да започнете успешно и как да финансирате начинанието. Два начина ви идват на ум: кредит от финансова институция или финансова помощ от близки, които да ви помогнат с първоначалния капитал.

И двата начина са трудни, защото колкото и банките да рекламират кредити за малки и средни бизнеси, за стартиращи компании, все пак те имат много правила и регулации, преди да се заинтригуват от високорискови стартиращи компании. Затова нека хвърлим един алтернативен поглед във възможността да започнете бизнес без да вземате заем.

Първото което трябва да направите е да се амбицирате, да повярвате във вашата идея. Да успеете да я видите като успешна на пазара и да се запитате, време ли е да поема риск?

Можете да запознаете роднини или близки, които имат финансова възможност, за да ви помогнат да задвижите колелата на вашата млада фирма. Трябва да ги убедите, че правите нещо наистина значимо, за да могат да ви разберат и да споделят вашите усилия. Не трябва да искате обаче прекалено много от тях. Определете разумен минимум, който да поискате от тях; пари които ще насочите в тази част, която ще ви носи приходи.

В началото можете да спестите разходи, като не наемате офис и започнете от вкъщи. Също така пазарът на фрийленсъри вече е много голям и можете да намерите хора, които ще ви спестят от разходи за различни услуги, които са необходими в този начален етап. Организирайте труда си според природата на вашите продукти и услуги, за да можете да извлечете максимално видимост и представителство във вашата пазарна ниша. Това значи да се рекламирате по правилен начин, за да заявите присъствие пред всичките си възможни потребители.

Нека целите ви бъдат построени йерархично. Започнете с преодоляването на малките трудности, за да може всяко препятствие, което преодолеете да се превърне в солидна база под краката на вашия бизнес.  Така че все пак, дори да разработвате идея в този момент, не се притеснявайте, бизнес кредит от банкова институция не е единственото решение, достатъчно е да имате волята и упоритостта, за да растете в посока на страхотната си идея.