С какво могат да бъдат опасни лихварите измамници

Независимо колко много имате нужда от конкретна сума, независимо до каква степен искате да я получите възможно най-бързо, спрете за момент. Помислете и преценете ситуацията.

В тези моменти взимаме често възможно най-грешните решения. Става ли дума за големи суми, всеки трябва да има една малка, но силна аларма в ума си.

И тя е предназначена за това от кого теглим заем и до каква степен е формална, легална и лоялна фирмата, към която сме се насочили. Няма да говорим за банкови заеми, кредити за жилище, автомобил или ремонт. Не.

Ще говорим за една доста сериозна заплаха, касаеща легалните взаимоотношения между тези, които теглят заем и тези, които го дават. Ще говорим за т.нар лихвари и заложни къщи.

За какво да внимаваме при използването на микрокредитиране?

Самата дума би трябвало да задейства онази аларма, която споменахме по-горе. Дори само в интернет пространството е препълнено с изкушаващи реклами за бързи пари, лесно изплащащи се кредити и какви ли не главозамайващи предложения.

Най-новата „схема“ е т. нар. „зарибяване“ по интернет, като не е тайна, че неоторизирани и съмнителни лихвари използват ефективни уеб услуги, чрез които популяризират бизнеса си в Интернет.

Първоначално всичко звучи и изглежда легално и невероятно достъпно. Схемата работи чрез ключови думи, като „пари“, кредит“ заем“ и други подобни.

След въвъеждане на подобна ключова дума биваме препращани към конкретни обяви, които целят „да ни вземат ума“ с достъпна услуга и безпроблемно изплащане.

В конкретната обява съществува телефон, на който след обаждане се уговаря среща. За неопитни лица и такива, които не са си имали работа с лихвари всичко би могло да изглежда абсолютно ясно и безпроблемно.

И това е моментът на чудото. При залагане на определени вещи в заложните къщи на лихварите всеки „захапал кукичката“ бива ухажван и убеден, че всичко е законно и легално. И донякъде е така. Урежда се среща при нотариус, подписват се документи и т.н.

Целта обаче далеч не е лихварят да получи дребната сума, която е дал на клиента си. Планът е да се сдобие със заложените вещи, които понякога са коли и други скъпи вещи, дори и жилища.

Те на практика винаги надвишават неколкократно стойността на заема, който лихварят е отпуснал. Друг момент е, че се оказва, че самите лихви по т.нар заем са често непосилни за изплащане за хората, които са го получили, а те често са до 20 процента на месец.

Сами можем да пресметнем колко лихва на месец ще трябва да бъде върната, при наличието на примерен изтеглен заем от 2 хиляди лева, който се изплаща няколко месеца. Нека не забравяме и че тези пари са отделно от главницата от 2 хиляди.

Ето защо схемите на някои фирми за бързи пари на практика са ясни. Техни жертви по-често са възрастни хора и такива, които трудно намират уменията или познанията, за да се противопоставят на добре смазаната машина за измами.

Ето защо дори самата идея да се появите при лихвар и заложна къща граничи с абсурда.

Системата е изработена така, за да извива ръцете на решилия се на заем, а механизмите за отнемане на заложените вещи или имущество са повече от добре работещи, особено имайки предвид, че самите лица, усвояващи средствата са се подписали под т.нар. договор.

На практика- най-важното е да се събира информация, при нужда от теглене на пари. Обърнете се към специалист, кредитен инспектор, който да ви насочи към най-добрия възможен вариант. Доверете се на лоялни и доказани фирми в бранша. Служителите на Бърза Каса ще Ви съдействат при кандидатстване за бърз кредит и ще Ви консултират до най-дребния детайл касаещ погасяването, договора за заем и други.

Сравнете компанията и банката, от която желаете да получите заем с други подобни. Най-малкото ще спите по-спокойно.