Топли дамски пижами – уют и комфорт у дома

Зимата все по-често напомня за себе си. Студените есенни вечери са като прелюдия към зимния сезон, когато търсим най-вече уюта и комфорта на дома. И какво по-хубаво след изморителния ден да се гушнем в мека, уютна пижама и да почиваме на любимия диван!

Ако постоянно мръзнете нощем, значи е време да си купите красива топла пижама. Да радва очите ви и да ви топли по всяко време. Например син пижамен комплект от мек лонгслив /тениска с дълъг ръкав/ и прави панталони ще ви топли чудесно. А идеалната  кройка ще ви кара да искате да сте постоянно с тази пижама.

Или пък съчетайте в един комплект различни по стил части от пижама. Например, сив лонгслив с минималистичен принт на цветя и едноцветни сиви широки панталони. Такава пижама успешно ще се справи с базовата си задача – да топли и да ви настройва за сън.

Тези , които не се разделят с клиновете, може да си изберат пижамен комплект  от еластичен панталон и свободна блуза.

Топлите пижами може да се от плюш, поларни, ватирани, памучни и от други топли материи. Те обикновено са два вида – панталон и блуза или гащеризон. Въпрос на лични предпочитания. Трябва да отбележим, че в гащеризона или пижамата-кенгуру е по-комфортно да се спи, защото ластиците не се впиват в тялото, а горнището не се усуква около него. Обикновено липсват декорации.

Блузата и панталонът като комплект пижама са повече предпочитани заради тяхната практичност. Блузата може да бъде с копчета, цяла или с цип. Обикновено горнището е с дълъг ръкав. Моделите са едноцветни или в красиви цветни комбинации. Понякога към зимните пижами се предлагат уютни пантофи от същата материя и цвят.

Кои зимни пижами ще ни сгреят най-много? Обикновено всички модели за хладните нощи се шият от топли тъкани като хавлия, плюш, фланела, полар. Все приятни на допир материи.

Добре е да се знае, че хавлиеният плат е изработен от естествен памук и има леки масажни свойства, благодарение на разхлабените бримки. В хавлиената пижама ще се чувствате комфортно и тялото спокойно ще диша. Те са препоръчителни за хора, които страдат от алергии или имат чувствителна кожа.

Ако търсите фланелена пижама, не забравяйте, че такова изделие се износва доста бързо и повърхността му се завалва.

Плюшените топли пижами са много предпочитани заради меката материя, осигуряваща топлина и комфорт в зимните вечери.