5 неща които онлайн банкирането не може да ви предложи

Онлайн банкирането промени много неща в ежедневния ни живот и със сигурност като потребители очакваме още повече. Много хора вече дори успяват да получават спечелените си пари по банков път, да плащат по-малко такси и в крайна сметка да се наслаждават на всички онлайн услуги, които банките предлагат. Има обаче неща, които още са табу за потребителите, ето 5 от тях.

Не всички платежни нареждания са възможни – някои транзакции за домашни поръчки и депозити са невъзможни ако нямаш освободени пари средства. Това значи, че трябва да платите с платежно нареждане или с чек, който обаче нямате в момента, а за да го издаде банката трябва да мине време. Например ако преговаряте за наем на апартамент и ви трябва внезапен достъп до по-голяма сума, няма да можете да платите.

Неограничено теглене на средства – не винаги се нуждаете от голяма сума пари, но когато се нуждаете е добре да имате и онлайн опция. Няма как да вземете всичко от банкомата.

Банката не дава да съхранявате важни за вас документи – говорим за нещо като сейф депозит, в който на сигурно място пазите важни за вас документи, номера на сметки, копия от договори. Така както банката пази паричните ни авоари, така може бихме искали да съхраняваме и документи, които ако ни потрябват да можем да изтеглим веднага.

Нотариални услуги – някои споразумения трябва да бъдат официализирани от нотариус. Въпреки че сделката може да мине през банката, тя иска да знае, че вие сте този, който се е подписал, но как да го направите без лично да го докажете.

Услуга лице в лице – знаете колко е трудно общуването на официален език чрез интернет платформи. Понякога когато става дума за пари и за проблеми свързани с банкови нареждания и нещо от този вид, банката няма да пусне скайпа, за да можете да проведете видео разговор. А телефона и написаното съобщение може да не получат отговор на време.

Към времето, в което е писан текстът, някои от нещата може да са се променили, а други не. Важното е обаче, че банките имат време да променят нещата занапред и да улеснят някои от този неща, които сега не са налични.

Източник: https://parite.bg