7 страхотни идеи как да изкарвате пари като студенти

Пред младите и амбициозни студенти, които нямат стабилен финансов ресурс, винаги стои въпроса, дали ще могат да изкарват пари докато учат. Така не само че ще могат да си плащат редовно образование и квартира, но ще могат и по-лесно да планират бъдещето си.

Предлагаме ви 7 страхотни идеи какво можете да работите докато сте студенти, за да си осигурите нужната независимост и да разполагате с финанси. Идеите са съобразени с икономическите реалности и работния пазар в България, но и с новите професии появили се благодарение на бума на новите технологии и онлайн услугите.

Под номер едно поставяме – преводачески услуги онлайн – фрийленсър услугите ви дават възможност да работите за много хора по света, без да се налага дори да ги виждате, просто трябва да се регистрирате в сайт за фрийленсъри и да посочите език на който ще можете да превеждате най-различни текстове.

Помощник на кандидат студенти – частни уроци по различни специалности. Вече сте минали по този път, добри сте в материята, която изучавате и съвсем спокойно можете да предлагате уроци на кандидат студенти, които са също толкова амбициозни, но не им достигат знания по дадената специалност.

Създавайте видео за ютуб – възможно е ако сте креативен студент по режисура или актьорско майсторство да създавате видео материали, които да генерират гледания и оттам като резултат да получавате приходи от реклама.

Работете във фирма почасово, която е свързана с вашата специалност – така ще трупате опит, ще изкарвате малко пари и ще сте готови в близко бъдеще директно да работите в сектора. Ако учите специалност в IT-индустрията, изборът ви е голям.

При положение, че учите журналистика – поддържайте блог. В нета, ще намерите достатъчно съвети от ваши колеги, които хем упражняват стила си на писане, хем успяват да изкарат пари от стила си на писане.

Работа в call-център – много популярна сред млади хора работа, която не е толкова обвързваща, но с определено работно време. Все пак ако намерите добра оферта и работно време подходящо да изучавате специалността си, помислите над нея.

Класическото за студенти: работа в ресторант, закусвалня, кафетерия или в какъвто и да е магазин за продажби в градската среда още е сред много използваните начини за осигуряване на лични финанси. Така че предизвикателствата ви очакват!

Източник: govrn.bg