#17 Бизнес идеи + ценни съвети за 2021г.

Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да изберете печеливша бизнес идея:


 

1. ЗАПОЧНЕТЕ С НЕЩО, КОЕТО ВИ Е ПОЗНАТО

Ако имате опит в определена сфера, благодарение на досегашната ви работа или хобито ви, най-добре е да помислите как да използвате този опит, за да започнете собствен бизнес. Не е необходимо това да е нещо, с което сте се занимавали 20 години. Просто помислете за нещо, в което сте добри и можете да използвате натрупаните знания в собствения си бизнес.

2. НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕ В ОПИТИ ДА ОТКРИЕТЕ НАПЪЛНО НОВА ИДЕЯ

В разгара на дот ком ерата в САЩ компаниите се надпреварваха първи да предложат нов продукт или да обслужват определен пазар. Въпреки че някои от нововъведенията получиха признание, в края на краищата те се провалиха тъй като бяха нещо напълно ново и не знаеха как да постигнат целта си. Следващите, които оперираха на тези пазари успяха, защото видяха грешките, допуснати от своите предшественици и ги избегнаха.

Когато търсите бизнес идея, не се опитвайте да откриете нещо, което изобщо не е предлагано досега. По-добра стратегия за повечето нови предприемачи е да открият нещо съществуващо, което обаче има нужда от усъвършенстване.

3. НАСОЧЕТЕ СЕ КЪМ СФЕРА, КОЯТО СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОДОБРЕНИЯ

Помислете за продукти или услуги, които сте използвали или сте чули коментари от други хора. Има ли такива, които бихте могли да усъвършенствате? Има ли нещо, което не се предлага, а би било от полза? Помислете за бизнес, чрез който ще задоволите потребности, които съществуващите фирми не успяват.

4. СЪСРЕДОТОЧЕТЕ СЕ ВЪРХУ ОПРЕДЕЛЕНА НИША

Изберете специфичен пазар, на който бихте могли да предложите уникални продукти или услуги. Ясно е, че не можете да предложите всичко за всички. Опитвайки се да го правите, поемате пътя към разочарованието, неуспеха и провала.

Като малка фирма, по-добре е да се съсредоточите към малък пазарен сегмент и да работите усилено, за да предоставите продуктите и услугите, от които се нуждае. Ако се справите с тази задача, ще се прочуете като експерт във вашата област и ще можете да развивате и нови дейности.

5. ВНИМАВАЙТЕ ЗА ОТРАСЛИ, КОИТО СА ПРЕНАСЕЛЕНИ

Макар че трябва да сте първи на даден пазар, трябва да внимавате и за такива, които са вече претъпкани. Един от ключовете за успех в бизнеса е да се различавате от конкуренцията. Ако клиентът не може да прецени, че за него е по-полезно да работи точно с вас, а не с някой от конкурентите ви, никога няма да можете да привлечете хората, от които имате нужда, за да успеете. Ако има толкова много фирми, които предлагат това, което и вие, така че не можете да се разграничите от тях, по-добре изберете друга сфера.

6. Инвестиране в крипто валути и Bitcoin

Знаете ли, че всеки инвестиран долар от 2010 до 2019г. се равнява на 90000$ в днешно време. Много специалисти в сферата на инвестициите и финансите са категорични, че тази валута ще устойчив растеж и за в бъдеще. Крипто валутите са бъдещето на финансовият сектор.

7. Влиянието на COVID-19 върху цялата индустрия ( почти всички вече са онлайн )

2020г. е голямо предизвикателство пред много офлайн бизнеси, които трябваше да намерят алтернативи, за да могат да оцелеят от глобалното влияние, което нанесе пандемията от Корона вирус. Все повече хора вече се преориентираха към изцяло онлайн търговията и онлайн присъствието. Поради рестриктивните мерки се наложи бизнесите да се адаптират и да създадат максимална сигурност, но същевременно и удобство за своите клиенти.

6. ПОМИСЛЕТЕ КАКВО ВЪРВИ ОНЛАЙН

Има стоки и услуги, които се продават успешно онлайн и други, които не успяват. Помислете върху следните правила, когато избирате бизнес идея:

  • Продуктът или услугата, която предлагате не трябва да е лесно достъпна офлайн или клиентът трябва да има изгода, ако я поръча от вас – като например цена или пакет от допълнителни продукти.
       
  • Трябва да се харесва на по-голямата част от хората – Интернет е глобална среда. В този смисъл имате локални възможности, но трябва да ги проучите внимателно.
       
  • Продуктът трябва да е лесен за доставяне.
       
  • Не можете да продавате нещо, което се предлага безплатно онлайн.

* Преди да решите какъв бизнес бихте искали да започнете, трябва добре да го проучите. Имайки представа колко голям е пазарът, кои са основните ви конкуренти и какво предлагат те, ще успеете да избегнете грешки, които ще ви струват скъпо.


Бизнес идеи за 2021 година.


• IT сектора

Продължаващият ръст в IT сектора определя развитието на голяма част от индустриите в глобалната мрежа и дава картбланш на много предприемачи да развиват различни по важност тясно специализирани услуги в полза и улеснение на големите и малките бизнеси. В световен мащаб се наблюдава тенденция към все по-интензивно сътрудничество между традиционните и дигиталните, интерактивни техники за бизнес. Компании като SAP, търсят непрекъснато нови таланти.

• Онлайн магазин

Имаш стоки, които искаш да продаваш? Имаш възможността да продаваш 24/7 по целият свят. Развитието в софтуерната индустрия улеснява по максимален начин онлайн търговците посредством онлайн приложения за разплащане, доставка, следене на продажбите и постоянен мониторинг на тенденциите. Колкото по-голям е обсега Ви на продажби, толкова по-големи са Вашите приходи.

• Личен треньор

Персонален треньор и диетолог са все по-популярни и търсени професии. Имаш прекалено много ангажименти и нямаш време да ходиш на фитнес? В такъв случай имаш възможността да се консултираш онлайн или по социалните мрежи. Създават се групи по здравословно хранене, хора споделят опит за постиженията си.

• Лайф коуч за личностно развитие

Ако искаш да помагаш на другите да открият потенциала в себе си, можеш да станеш онлайн лайф коуч. Можете да извършвате онлайн консултации дори с хора на хиляди километри от вас. Можете да изпращате ценни съвети и да публикувате интересни видеа, както и да провеждате онлайн курсове за личностно развитие. Научи повече за коучинга в сайта на Еquinox partners

• Партньорски програми – Афилиейт

Афилиейт маркетингът е област в онлайн маркетинга, където много хора правят пари. Афилиейт рекламите се поставят в сайта Ви и когато някой кликне на тях и отиде в сайта на Ваш партньор, и направи покупка – вие получавате пари. За този вид бизнес е важно да постигнете колкото се може повече трафик към сайта си. Веднъж изградена бизнес ниша, от която да имате постоянен трафик към Вашия сайт, Ви гарантира регулярни приходи от този вид партньорство.

• Продажба на ръчно изработени изделия и сувенири

Ако обичаш да твориш и да създаваш произведения на изкуството? Можеш да се възползваш от възможностите, които ти дава интернет. Пазарът е отворен за всичко и за всеки, хората харесват различни неща и имат различни предпочитания и нужди. Можете да продавате в Ebay, Etsy и междувременно да работите това, което Ви доставя удоволствие.

• Ebay продажбен асистент ( Drop Shipping )

Продаваш неща, без да има нужда да ги купуваш или да ги съхраняваш в складове. От Вас се изисква само да ръководите продажбите, доставките и комуникацията с клиентите, като в замяна получавате процент като партньор. Dropshipping – продавате стоки и получавате комосионна. Не е нужно да влагате пари и време в търсене на доставчици, да следите стокови наличности и да се ангажирате с доставката на продуктите, трябва единственно да се средоточите върху рекламата на продуктите. Научете повече какво е Дропшипинг тук!

• Маркетинг експерт

Ако имате познания в интернет маркетинга, можете да ги използвате в полза на друг бизнес. Можете да предлагате B2B услуги като SEO, PPC , SEM, Facebook реклама в полза на бизнеса, където и да е по света. Не е необходимо да имате физически офис за извършването на този тип дейности.

• Писател или „по-модерното“ Копирайтър

Ако пишете добре и имате нюх към читателите, можете да стартирате бизнес като копирайтър. Бизнесът постоянно търси хора, които да пишат интересно и интригуващо съдържание за различни блогове, форуми, прес релийзи в медиите или електронни книги, които да лицензирате и продавате в интернет.

• Стани ментор

Ако си професионалист в дадена сфера, можеш да споделяш знанията и опита си в интернет срещу заплащане. Преди няколко години навлезе като термин и у нас думата “Уебинар” или онлайн семинар в реално време. Това е много удобно средство за комуникация, което спестява много време и средства.

• Виртуален асистент

Ако преди си бил секретар или административен секретар на бюро по 8ч. на ден? Вече имаш възможността да станеш виртуален асистент, като извършваш същите си дейности дистанционно като пестиш много време и ресурси. Можеш да работиш като аутсорсинг асистент по различни проекти от поддръжка и организация на бизнес кореспонденция до отговаряне на запитвания по телефона.

• Уеб дизайн консултант

През последните години със засилване на онлайн търговията се засили и търсенето на уеб дивелъпъри и по-специално Frontend Developers. Много онлайн магазини у нас са с остарял HTML код, не са адаптивни, не са функционални, което поражда проблеми при интеграцията на някой SEO и уеб стандарти. Дизайнерите много добре трябва да работят със SEO и маркетинговите експерти, за да се получи един функционален, красив и продаващ сайт. Все повече има недостиг на добри дизайнери, а в момента търсенето е доста голям, особено за frontend дивелъпъри, помислете дали това не е Вашето призвание.

• Франчайзинг бизнес

Франчайзинга не е нова сфера на бизнес, но у нас се усети голям напредък в тази област последните 10г. с навлизането на големи търговски марки на пазара, това предразположи за развитието на този вид бизнес у нас. Едни от първите франчайзодатели у нас са Кока Кола, Макдоналдс и KFC.

• Фотограф

Все повече и повече се търсят професионални фотографи и специалисти по видеообработка и мултимедиа. Видео клиповете са едни от най-бързо развиващите се комуникационни средства през последните няколко години и тенденциите за развите в тази сфера са към драстично увеличаване на процента в глобален мащаб.

• 3D технологиите

Вече не са нещо ново, но в комбинация с 3D принтиращите машини стават един генератор на нови идеи и революционни технологични иновации, които променят из основи мирогледа ни. Вижте повече за страхотната идея на Kinneir Dufort

• Дрон технологиите

Представете си какъв би бил резултатът от внедряването на дрон технологиите в жизнената ни среда, от гледна точка на промишленият дизайн и решаването на определени битови проблеми.

• Търговия с крипто валути

Да! В момента търговията с този вид платежно средство е изключително разпространен и все повече инвеститори влагат парите си в този бизнес. Рекордното поскъпване на Bitcoin и Ethereum мотивира много хора да започнат да инвестират в този вид валута. От графиката по-фолу може да видите и текущите стойности на крипто валутите.

Име Паз. Кап. Цена В обръщение
Bitcoin $48,564,577,395 $2963.76 16,386,137 BTC
Ethereum $32,156,470,532 $347.98 92,409,227 ETH
Ripple $10,803,402,030 $0.281879 38,326,381,283 XRP *
NEM $2,064,897,000 $0.229433 8,999,999,999 XEM *
Ethereum Classic $1,990,969,412 $21.52 92,517,166 ETC
Litecoin $1,681,360,364 $32.64 51,505,007 LTC
Dash $1,392,256,102 $189.24 7,357,248 DASH
BitShares $987,322,686 $0.379382 2,602,450,000 BTS *
Stratis $890,430,284 $9.05 98,420,972 STRAT *
Monero $849,416,959 $58.13 14,612,821 XMR

Източник: http://www.forexnews.bg/forex-obuchenie-arhive/45818-kryptovaluti-s-nai-goliamo-znachenie