Как да изберете новата си кухня

Изборът на нова кухня винаги си е сложно начинание – дали да е права, дали да има остров или полуостров, какви да са шкафовете, цвета – един куп подробности, които трябва да осмислите преди да направите последния избор. Днес ще ви представим няколко трика, с които да ви помогнат да изберете правилната кухня за дома Ви.

  1. Изберете материал за кухнята

Материалът е един от най-важните компоненти при избора на кухня. Ако искате повече трайност, то задължително трябва да се спрете на кухни от масив. Този материал е по-здрав и не се износва през времето, и кухнята ви ще се запази нова и много здрава за дълги години напред. Той е и по-скъп от кухните от ПДЧ и МДФ, но затова пък си заслужава. Естествените цветове на кухните от масив са красиви и ще придадат особен чар на помещението ви, ако решите да го запазите. Разбира се, може да се спрете и на кухни от ПДЧ, които са много по-леки, или пък на МДФ, към който да изберете и допълнителен фурнир.

  1. Изберете цвета на кухнята

Различните материали, от които се създават кухните предразполагат различния цвят на кухнята. В наши дни обаче това не е пречка за майсторите дизайнери, които винаги ще измислят точният оттенък на цвета, който желаете да доминира в кухнята ви. През 2020 може да последвате и новата тенденция, като смесите два противоположни цвята – ярък и блед, черен и бял, или пък да бъдете смели и да направите кухнята си черно-червена. Най-важното е да изберете цвят, който да подхожда на вас и вашият личен стил.

  1. Изберете различните механизми

Ако държите на много изчистен стил или пък сте фенове на минимализма, ви предлагаме да разгледате различните механизми за шкафовете на кухните и най-вече кухните без дръжки. Те се отварят с едно докосване на ръката ви, което е много удобно, особено когато си говорим за горния ред шкафове, а цялостната визия на кухнята ви е перфектна и ще се хареса дори и на най-големите перфекционисти. Помислете си и за начина, по който да се отварят долните ви шкафове или дори как да изваждате кошчето за боклук без да ви се налага да се докосвате до него – характеристика, която ще е особено полезна в днешни дни.

  1. Сложете си остров

Ако изберете кухня от масив, то можете да подчертаете елегантността на помещението като добавите и кухненски остров. Той не само ще ви донесе повече място за съхранение, но и с него ще разполагате с повече плот, където свободно да извършвате приготовленията за подготвяне на обяда и вечерята ви. Добавете два-три стола към острова и ще получите страхотно място, на което да закусвате на крак и да разчистите с няколко движения.

Имате ли вече идеи? Ако да, значи е време за нова кухня.