Чудите се кой е най-скъпият парфюм в света? Вижте кои са ароматите, които държат рекордите

Всички ние обичаме парфюми. Вкусът ни може и да варира много и любимият парфюм на близък наш човек да не ни се нрави особено, но абсолютно всеки си има предпочитан аромат.

В стремежа си да се обзаведем с наистина страхотен парфюм, ние често сме склонни да вложим малко повече от финансова гледна точка, стига вкусът ни да е задоволен. Колко „малко повече“, обаче, става „твърде много?“

Преди да ви запознаем с някои от най-скъпите парфюми в света, чиито парични стойности действително ни главозамаяха, ни се иска да ви поканим в света на ароматите. В Parfium.bg вие ще се насладите на качествени маркови продукти, които гарантират за абсолютна автентичност. Изобилието от дамски, мъжки, унисекс аромати, както и богатият асортимент от подаръчни комплекти, ще ви карат да се чудите от кой парфюм да си поръчате първо. Защото всички те са страхотни! На страниците на parfium.bg ще откриете точния аромат за вас и хората, които обичате.

А сега, нека отправим поглед към онези парфюми, които ни впечатлиха на първо място с … цената си.

Най-скъпият парфюм в света струва милион долара

Парфюмеристите от DKNYне пестят време и усилия в това да заемат челните места. Освен с прекрасния си аромат, парфюмът Golden Delicious Million Dollar Fragranceприковава вниманието и с прословутото си шише. Тежестта от един милион долара за бутилка идва именно от бутилката. Тя е инкрустирана с диаманти и сапфири от най-високо качество. Произходът на скъпоценните камъни е от Канарските острови, Австралия, Бразилия и Шри Ланка. Направата на едно шишенце за този епохален парфюм отнема около 1500 часа. Ако имахте милион долара, бихте ли се снабдили с това бижу?

Други аромати, които са заслужили почетно място в класацията за най-скъпите парфюми в света, образуват цената си на унция. Една унция се равнява приблизително на тридесет милилитра.

No. 1 Imperial Majesty Perfume на Clive Christian държи цена от близо 13000 долара за унция. Съдържа екстракти от ванилия, иланг-иланг и роза. В направата на бутилката е използвано и 18-каратово злато.

Les Larmes Sacrees de Thebes на Baccarat възлиза на близо 7000 долара за унция. В аромата му са вплетени съставки като сандалово дърво, тамян, мускус, кардамон, иланг-иланг и жасмин. Бутилката му представлява кристална пирамида, която истински впечатлява.

Светът на парфюмите е безкрайно изискан и предлагащ наистина необятно разнообразие. Въпрос на личен вкус и възприятие е какъв аромат ще подберете за себе си. Можете да бъдете сигурни, че дори и да не струва милион, ако парфюмът е оригинален и качествен, то със сигурност вие ще се чувствате страхотно и на място в кожата си.