Капитал за стартиране на собствен бизнес

Да започнем собствен бизнес днес не е толкова трудна задача, колкото изглежда на пръв поглед. Едно от важните неща, като цяло в живота, е да се занимаваме с това, което обичаме.

Вашето хоби може да бъде и ваша професия.

Започването на собствен бизнес изглежда голямо начинание, изискващо много енергия, ресурси и кредит, финансов и емоционален. Това което трябва да знаете в случай, че искате да започнете малък бизнес, е че всяко голямо пътешествие започва с една малка крачка. Много големи фирми са започнали именно по този начин.
В случай, че имате заложби и интерес в сферата на програмирането, писането или дизайна, то можете да стартирате бизнес с малък първоначален капитал. Не са ви нужни повече от 2 до 3 хиляди лева за стартиране на подобен бизнес.
За начало е добре да решите с какво искате да се занимавате и какво ви носи най-голямо удоволствие.

Съобразете интересите си с търсенето на пазара.

Натовареното ежедневие възпрепятства много хора да организират най-важните моменти в живота си, като една сватба например. Вие можете да се заемете с това. Хотелите за домашни любимци също са хит, особено с наближаването на празници. Ако сте от хората, които обичат котета, кучета и папагали, то това е вашият шанс. Можете също така да направите нова фирма за дропшипинг, почистване, консултиране или пък сватбена агенция.

Притеснява ви това, че нямате наличен капитал?
Днес много финансови институции предлагат отпускането на кредит за малък бизнес. Докато там предлаганите заеми могат да достигнат пет цифри, то фирмите за бързи кредити дават възможност да изтеглите заеми до 2000 лв. Те ще са ви напълно достатъчни за стартиращ бизнес. Кандидатстването там е по-лесно и не изисква поръчител, както и доказване на доход. Парите са при вас до минути. Месечните вноски могат да се съобразят с доходите ви.

Какво всъщност трябва да покриете като разходи с тези пари?
Необходимо ви е да намерите фирма, която да изработи визитки. Цените на визитните картички не са големи, като за стотина бройки няма да платите повече от 5 до 10 лв. Рекламата в социалните мрежи също не е за подценяване. Тя е евтина, но за сметка на това много ефективна. Ще трябва да инвестирате пари и в направата на брошури и листовки, а също така и в наемането на офис.
Като цяло се оказва, че не лиспата на финанси е проблем при стартирането на нова фирма. На много хора им липсва увереност и самочувствие за да започнат.

Идеи за стартиране на собствен бизнес